NS zoekt proefpersonen: reizen met je bankpas of creditcard

NS proefpersonen contactloos betalen bankpas of creditcard

De NS start vandaag met een wervingscampagne voor proefpersonen op het traject Leiden Centraal – Den Haag. Het is de bedoeling dat de proefpersonen op dit traject in en uitchecken met hun contactloze bankpas of creditcard. De proef zal starten op 19 januari 2019 en duurt tot 19 juli 2019.

Bankpas of Creditcard

NS Traject proef betalen bankpas of creditcardDe NS noemt de keuze voor de bankpas of creditcard een “logische keuze”, de kaartjes zitten meestal in je portemonnee. Ook zijn mensen inmiddels aardig gewend aan het contactloos betalen met hun bankpas. Je hoeft dan niet meer speciaal een OV-chipkaart aan te schaffen en dus ook niet vooraf voldoende saldo op te laden.

Aanmelden voor de proef

Je komt in aanmerking als je vaak op reis gaat tussen Leiden en Den Haag en geen abonnement hebt of ander kortingsproduct. Geef je dan op via https://www.ns.nl/reisinformatie/betaalkaart.

Wanneer je wilt deelnemen aan de proef dien je te beschikken over een contactloze bankpas van ING, ABN AMRO, Rabobank, ASN Bank, SNS of RegioBank of een creditcard met contactoosbetalen van VISA of Mastercard uitgegeven door ICS (International Card Services). Alle proefpersonen reizen met hun betaalkaart in de 2e klas en vol tarief.

Waarom deze proef

Wanneer de NS besluit over te stappen op het contactloos betalen met de bankpassen dan zijn er niet alleen bij stations ingrijpende veranderingen nodig maar ook alles vervoersbedrijven, banken en Translink. Hiervoor moet de techniek eerst zorgvuldig getest worden. Tevens zullen er op basis van de ervaringen van de proefpersonen verbeteringen worden doorgevoerd.

NS contactloos betalen bankpas of creditcard

Treinkaartjes aanbieding Treinkaartjes internationaal Treinreizen
Over Guido Damsteeg 26 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van 123treinkaartjes.nl en iLoveStedentrips.nl.

2 Comments

    • Geen idee waarom voor dit traject gekozen is. Waarschijnlijk reizen hier voldoende mensen die aan de voorwaarden voldoen.

      Er zullen ook redelijk wat technische aanpassingen gedaan moeten worden en er kan misschien ook wel een hoop misgaan. Op deze manier is de proef goed controleerbaar.

      Ik neem aan dat de proef snel uitgebreid zal worden als er geëvalueerd is en de verbetering uitgewerkt zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*