NS staking: dinsdag 28 mei 2019 rijden geen treinen ivm pensioenacties

Landelijke OV staking pensioen

Vanwege een landelijke OV-staking adviseren de NS om dinsdag 28 mei 2019 niet met de trein te reizen. De NS zegt niet te weten welke treinen precies wel en niet rijden waardoor er geen betrouwbare dienstregeling kan worden

Pensioenacties

De vakbonden zeggen dat zowel het treinverkeer als het streekvervoer zal worden platgelegd. De actie wordt georganiseerd voor een “rechtvaardig” pensioenstelsel.

Schiphol

Dinsdag 28 mei mag er niet gestaakt worden rond Schiphol. Dat heeft de rechter besloten nadat Schiphol een kortgeding had aangespannen. Hierdoor blijft Schiphol bereikbaar met het openbaar vervoer. Schiphol was bang voor de openbare orde als reizigers de luchthaven niet konden bereiken en de rechter gaf de luchthaven hierin gelijk. Dinsdag rijden er dus in ieder geval treinen tussen Amsterdam CS en Schiphol. De treinen stoppen ook op de stations Sloterdijk en Lelylaan.

NS Reisplanner

De NS Reisplanner is volgens de website niet up-to-date vanwege deze pensioenacties en kan daarom op 28 mei niet gebruikt worden om te zien of er een trein op jouw traject rijdt.

Foto: website NS.

Treinkaartjes aanbieding Treinkaartjes internationaal Treinreizen
Over Guido Damsteeg 26 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van 123treinkaartjes.nl en iLoveStedentrips.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*