Gratis Interrail voor duizenden 18-jarige EU’ers

Tussen de twintig en dertigduizend 18-jarigen uit de EU kunnen komend jaar Europa per trein verkennende een gratis Interrailpas. De Europese Commissie zal deze kosten, rond de 12 miljoen euro, voor haar rekening nemen. Op deze manier wil de EU deze 18-jarigen hun horizon laten verbreden door te laten zien wat Europa allemaal te bieden heeft.

Binnenkort zullen jongeren geïnformeerd worden hoe de EU gaat bepalen wie mag deelnemen aan deze “horizonverbreding”. Mogelijk wordt er een speciale competitie opgezet en kunnen de eerste gelukkige komende zomer al op pad. Ook aan EU-leden zonder spoorlijn is gedacht. Zo zullen 18-jarigen op Cyprus eerst met een boot of vliegtuig naar het vaste land gebracht worden.

Drijvende kracht achter dit Interrailplan is Manfred Weber, voorzitter van de EVP, de grootste fractie in het Europees Parlement. Hij zegt zichzelf hard te maken dat alle 18-jarigen op deze wijze Europa kunnen mogen ontdekken.

Klik hier voor meer informatie over de Interrail Pas.

Actie verlopen? Klik -> Interrail aanbiedingen

Blijf op de hoogte! Geef je nu op voor onze GRATIS berichtendienst en ontvang de laatste aanbiedingen eenvoudig in je mailbox! Klik hier.

 

Treinkaartjes aanbieding Treinkaartjes internationaal Treinreizen

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*